​3 voordelen van beleggen met je vakantiegeld


Door Bram Faasse, 19 May 2020

In mei en juni krijgen veel Nederlanders het vakantiegeld uitbetaald. De hoogte hiervan is voor iedereen anders en bedraagt 8% van het jaarsalaris. Een behoorlijk bedrag dus, waaraan we gewend zijn geraakt. Niet iedereen geeft het geld daadwerkelijk uit aan een vakantie. Een derde gebruikt het hiervoor, de rest van de Nederlanders lost er schulden mee af of zet het geld op de spaarrekening. Wij vertellen wat de voordelen zijn van beleggen met vakantiegeld

Beleggen met het vakantiegeld – ga eerder met pensioen

Wanneer het vakantiegeld niet direct nodig is, kun je ervoor kiezen om het apart te zetten en ermee te beleggen. Het kan er op termijn zelfs voor zorgen dat je eerder kunt stoppen met werken.

Dit zijn de voordelen van beleggen met vakantiegeld:

1. Eerder stoppen met werken

Omdat de AOW-leeftijd verschuift, moeten we langer doorwerken. Wil je toch eerder met pensioen gaan? Dan moet je ervoor zorgen dat er tegen die tijd een extra pot met geld beschikbaar is. Met elke extra inleg zorg je ervoor dat de vrijheid om te stoppen met werken dichterbij komt. Je kunt hiermee jezelf in de toekomst een bedrag uitbetalen en op die manier zelf de pensioendatum bepalen.

2. Een beter pensioen

Royale pensioenregelingen verdwijnen de laatste jaren snel. Er wordt van iedereen die werkt verwacht dat we zelf gaan nadenken over hoe we ons pensioen in de toekomst aanvullen. Als je nu geld kunt missen zorgt dit ervoor dat je later ruimer kunt leven.

3. Vakantiegeld is extra

We gaan anders om met geld dat we niet uit ons reguliere inkomen halen. Wanneer er geld wordt gewonnen in bijvoorbeeld het casino, geven mensen dat gemakkelijk weer uit. Het voelt namelijk niet als inkomen waarvoor we hard hebben gewerkt. Je kunt ‘extra’ geld, zoals vakantiegeld, daarom gemakkelijker opzij zetten. Natuurlijk weet je dat het vakantiegeld een jaarlijkse uitkering is, maar we behandelen het toch anders dan ons salaris. Zet het extra geld nu opzij om er later van te profiteren.

Wat levert meer beleggen mij op?

Elke €1.000 die u 20 jaar kunt missen, wordt 2,5 keer meer waard als u 5% rendement haalt. Reken maar uit hoe groot uw voordeel kan worden. Ik help hier natuurlijk graag bij.