Aankoop van pensioen bij een andere verzekeraar


Door Bram Faasse, 22 January 2020

Veel Nederlanders weten niet dat zij mogen shoppen met het eigen pensioenkapitaal. Het gevolg hiervan is dat het merendeel van de pensioengerechtigden het pensioen daarom koopt bij de verzekeraar waar het is opgebouwd. Toch is dit niet altijd de meest voordelige keuze, het aankopen van een pensioen bij een andere verzekeraar kan leiden tot een veel hoger pensioen.

Shoprecht van consumenten

Een consument mag met de opgebouwde pensioenpot gaan shoppen, dit wordt het shoprecht genoemd. Hiermee is het mogelijk om het pensioeninkomen uit te laten betalen door een zelf uitgekozen verzekeraar. Dit kan soms veel gunstiger uitpakken. Het loont voor veel consumenten om de verschillen te onderzoeken.

Niet voor alle pensioenen

Niet met alle pensioenen kan geshopt worden. De meeste pensioenen op basis van een premie- of kapitaalovereenkomst komen in aanmerking voor aankoop bij een andere verzekeraar. Vaak hebben de pensioenen met een middelloon- of eindloonregeling geen shoprecht.

Wij zoeken het uit

Er zijn verschillende vergelijkingssites die berekenen waar de pensioenuitkering het meest voordelig is. Luisteren naar uw persoonlijke verhaal en adviseren over de best passende oplossing is voor een computer echter nog erg ingewikkeld. Praat daarom eens verder met een pensioenadviseur van Fundament Advies. Wij zoeken graag voor onze klanten uit waar zij een pensioen het beste aankopen.

Neem contact met ons op