2 - Analyseren en adviseren


Klanten komen hier binnen met het idee dat ze een woning gaan kopen die ze ergens online hebben gezien. Die vinden ze mooi. Ze hebben vaak voor zichzelf al een aantal zaken uitgezocht en bekeken. Hoeveel kan ik lenen? Wat is er mogelijk? Moet ik eerst mijn oude woning verkopen? Bij ons krijgen ze een totaalbeeld van alle opties en mogelijkheden, een advies op maat.

Analyse maatwerk hypotheek


We hebben je het hemd van het lijf gevraagd. Niet letterlijk hoor. Maar je hebt wel vragen beantwoord die je misschien niet had verwacht. Wij gaan namelijk niet op zoek naar welk bedrag je kan lenen, maar naar welke hypotheek goed bij jou past.

In gesprek met Ali Bouhannouche hierover:

"Ik benadruk altijd dat mensen zich niet moeten blind staren op een bepaald huis. De woonlasten van dat nieuwe huis moeten namelijk wel passen in je leven. Wat ben je bereid te betalen voor een nieuwe woning als je het vergelijkt met je woonlasten nu? En dan niet alleen nu en volgende maand, maar voor de komende 15 jaar.

Dat is de analyse die we doen, en daarom vragen we je zoveel. Op basis van alle wensen gaan we op zoek naar de perfect passende hypotheek. Zo werkt onze analyse; alle wensen, mogelijkheden en geldstromen bij elkaar brengen en zo tot een maatoplossing komen. Zo ontstaat er een advies dat bij je past."


Een hypotheek advies dat bij je past


Een tweede gesprek bij ons is het adviesgesprek waarin we jou informeren. We leggen je uit hoe we tot dit advies zijn gekomen en waar we allemaal rekening mee hebben gehouden. We vertellen je over de aanbieder bij wie we zijn uitgekomen en waarom dit dé hypotheek voor jou is.

Richard Steffers hierover:

"Eigenlijk zijn hypotheken heel ingewikkeld. Er zitten best veel haken en ogen aan zo’n advies. Wat mag wel, wat mag niet. Waarom past de ene hypotheek nou wel bij je en de andere niet. Of waarom hebben we voor een combinatie van twee of meer hypotheekdelen gekozen. In de analyse die wij doen, gieten we eigenlijk al jouw wensen en je financiële situatie met bestaande leningen, schulden en je inkomen in een soort trechter. Onderaan die trechter komen dan een aantal mogelijkheden en die bespreken we met je in het adviesgesprek.

In het adviesgesprek leggen we je heel veel uit. En als je het niet begrijpt, leggen we het desnoods nog drie keer uit. Je gaat een lening aan voor een lange tijd dus we vinden het heel belangrijk dat je echt goed begrijpt hoe jouw hypotheek in elkaar steekt en welke financiële verplichting je aangaat."

Vaak zeggen klanten tegen mij; ‘ik heb al heel veel gesprekken gevoerd, maar nu begrijp ik het pas echt’, dat vind ik een mooi compliment. Dit is wat ik voor ogen had toen wij zijn gestart met Fundament. De beste hypotheek voor je klant vinden en de tijd hebben om klanten echt goed te informeren."