Hypotheken

Een hypotheek is makkelijk gezegd een lening met je huis als onderpand. De maximale looptijd van deze lening is 30 jaar, het grootste deel van je werkzame leven dus. Logisch dat je dan goed geïnformeerd wilt worden. Wij adviseren je dan ook om je ruim op tijd en uitgebreid te laten informeren.

Hypotheekvormen

Bij Fundament gaan we altijd op zoek naar de hypotheek die jou het meeste past. Welke naam die hypotheek heeft, is helemaal niet van belang. Van belang is dat de hypotheek perfect past bij jouw situatie. We zetten de meest gangbare hypotheekvormen even voor je op een rijtje. Handig om je van tevoren even in te lezen, of na ons gesprek nog een keer terug te lezen.

 • Aflossingsvrije hypotheek

  Bij een aflossingsvrije hypotheek los je natuurlijk niets af op je lening. Je betaalt alleen rente over je lening. Dat betekent dat je lage maandlasten hebt, maar je bouwt geen vermogen op om je lening af te lossen. Als je aan het einde van de looptijd in je huis wil blijven wonen, dan moet je de schuld uit he eigen middelen aflossen. Per 1 januari 2013 is de rente niet meer aftrekbaar bij een nieuwe aflossingsvrije hypotheek.

  • Maandelijks lage woonlasten
  • Geen aflossing
  • Hypotheekrente aftrek bij nieuwe leningen sinds 1 januari 2013 niet meer mogelijk.
  Meer weergeven
  Minder weergeven
 • Annuïteiten hypotheek

  Bij een annuïteiten hypotheek betaal je iedere maand een vast bedrag. Een deel van dat bedrag is aflossing; het andere deel is rente. Daardoor is in het begin het aflossingsdeel klein en vormt de rente het grootste deel van je hypotheek. Bij elke betaling wordt het aflossingsdeel groter en het rentedeel kleiner. Aan het eind van de looptijd van 30 jaar is de hypotheek volledig afgelost. Bij een annuïteiten hypotheek heb je recht op de hypotheekrenteaftrek.

  • Maandelijks vaste lasten
  • Volledige aflossing
  • Hypotheekrente aftrek mogelijk
  Meer weergeven
  Minder weergeven
 • Bankspaar of Spaarhypotheek

  Bij een Bankspaar of Spaar hypotheek bestaat je hypotheek eigenlijk uit twee delen. Simpel gezegd, je leent bijvoorbeeld €100.00 en je spaart diezelfde €100.000. De rente hierover is gekoppeld. Dus het rentepercentage dat je betaalt over je lening is even hoog als de rente die je ontvangt over je spaartegoed.

  Gedurende de looptijd van je hypotheek los je niets af. Maar aan het eind van de looptijd heb je wel precies voldoende vermogen opgebouwd om de spaarhypotheek af te kunnen lossen. Per 1 januari 2013 is de rente niet meer aftrekbaar bij een nieuwe bankspaar of spaarhypotheek.

  • Maandelijks vaste lasten
  • Geen aflossing gedurende de looptijd van de hypotheek, wel vermogensopbouw
  • Hypotheekrente aftrek bij nieuwe leningen sinds 1 januari 2013 niet meer mogelijk
  Meer weergeven
  Minder weergeven
 • Lineaire hypotheek

  Bij een lineaire hypotheek los je iedere maand een vast bedrag af. Daarnaast betaal je natuurlijk hypotheekrente, maar omdat je iedere maand een vast bedrag aflost, daalt de schuld snel en daarmee ook het bedrag dat je aan rente betaalt. Je gaat dus iedere maand minder betalen. Het totale bedrag dat je aan rente gaat betalen is daarmee dus ook lager dan bij veel andere hypotheekvormen. Bij een lineaire hypotheek is hypotheekrenteaftrek mogelijk. Na 30 jaar is de hypotheek helemaal afgelost.

  • Maandelijks dalende lasten
  • Volledige aflossing
  • Hypotheekrente aftrek mogelijk
  Meer weergeven
  Minder weergeven

Een goede hypotheek is maatwerk.

Maar hoe informeer je je, waar kies je voor en waar moet je op letten? We zijn een onafhankelijke financieel adviseur en we gaan samen met jou op zoek naar de hypotheek die bij je past. Een hypotheek die ook nog past, als er dingen veranderen; de samenstelling van je gezin, je inkomen of het huis waar je wil wonen.

Onze werkwijze in 3 stappen

1 - Inventariseren

Voor een écht goed advies, moet je je klanten écht goed kennen. Een adviesgesprek voor een hypotheek begint met een kennismakingsgesprek. En daar nemen we ruim de tijd voor. Een kennismakingsgesprek duurt bij ons meestal twee uur. Benieuwd hoe dat gaat, zo’n gesprek? Maak kennis met één van onze adviseurs, Robert.

lees verder

2 - Analyseren en adviseren

Klanten komen hier binnen met het idee dat ze een woning gaan kopen die ze ergens online hebben gezien. Die vinden ze mooi. Ze hebben vaak voor zichzelf al een aantal zaken uitgezocht en bekeken. Hoeveel kan ik lenen? Wat is er mogelijk? Moet ik eerst mijn oude woning verkopen? Bij ons krijgen ze een totaalbeeld van alle opties en mogelijkheden, een advies op maat.

lees verder

3 - Bemiddelen en Nazorg

Met 'bemiddelen' bedoelen wij dat wij het proces van de aankoop van je huis begeleiden tot aan het passeren bij de notaris. We houden in de gaten of de stukken compleet zijn en of ze op tijd aangeleverd worden. 'Nazorg' is onze wettelijke verplichting om je op de hoogte te houden van bijvoorbeeld rentewijzigingen. Maar ook gewoon een belangrijk onderdeel van onze service.

lees verder

Partner in regionale nieuwbouw

Fundament is de partner bij veel regionale nieuwbouwprojecten. Dat is prettig voor onze klanten die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Wij kunnen je namelijk niet alleen helpen bij het vinden van de juiste financiering, maar ook bij de loting van een nieuwbouwhuis. De loting bij nieuwbouwprojecten gebeurt meestal op basis van toewijzing en juist daarin kunnen wij een belangrijke rol spelen.

VERHALEN over Hypotheken