Hypotheken

Een hypotheek is makkelijk gezegd een lening met je huis als onderpand. De maximale looptijd van deze lening is 30 jaar, het grootste deel van je werkzame leven dus. Logisch dat je dan goed geïnformeerd wilt worden. Wij adviseren je dan ook om je ruim op tijd en uitgebreid te laten informeren.

Hypotheekvormen

Bij Fundament gaan we altijd op zoek naar de hypotheek die jou het meeste past. Welke naam die hypotheek heeft, is helemaal niet van belang. Van belang is dat de hypotheek perfect past bij jouw situatie. We zetten de meest gangbare hypotheekvormen even voor je op een rijtje. Handig om je van tevoren even in te lezen, of na ons gesprek nog een keer terug te lezen.

  • Lineaire hypotheek

    Bij een lineaire hypotheek los je iedere maand een vast bedrag af. Daarnaast betaal je natuurlijk hypotheekrente, maar omdat je iedere maand een vast bedrag aflost, daalt de schuld snel en daarmee ook het bedrag dat je aan rente betaalt. Je gaat dus iedere maand minder betalen. Het totale bedrag dat je aan rente gaat betalen is daarmee dus ook lager dan bij veel andere hypotheekvormen. Bij een lineaire hypotheek is hypotheekrenteaftrek mogelijk. Na 30 jaar is de hypotheek helemaal afgelost.

    • Maandelijks dalende lasten
    • Volledige aflossing
    • Hypotheekrente aftrek mogelijk
    Meer weergeven
    Minder weergeven
  • Aflossingsvrije hypotheek

    Bij een aflossingsvrije hypotheek los je natuurlijk niets af op je lening. Je betaalt alleen rente over je lening. Dat betekent dat je lage maandlasten hebt, maar je bouwt geen vermogen op om je lening af te lossen. Als je aan het einde van de looptijd in je huis wil blijven wonen, dan moet je de schuld uit he eigen middelen aflossen. Per 1 januari 2013 is de rente niet meer aftrekbaar bij een nieuwe aflossingsvrije hypotheek.

    • Maandelijks lage woonlasten
    • Geen aflossing
    • Hypotheekrente aftrek bij nieuwe leningen sinds 1 januari 2013 niet meer mogelijk.
    Meer weergeven
    Minder weergeven
  • Annuïteiten hypotheek

    Bij een annuïteiten hypotheek betaal je iedere maand een vast bedrag. Een deel van dat bedrag is aflossing; het andere deel is rente. Daardoor is in het begin het aflossingsdeel klein en vormt de rente het grootste deel van je hypotheek. Bij elke betaling wordt het aflossingsdeel groter en het rentedeel kleiner. Aan het eind van de looptijd van 30 jaar is de hypotheek volledig afgelost. Bij een annuïteiten hypotheek heb je recht op de hypotheekrenteaftrek.

    • Maandelijks vaste lasten
    • Volledige aflossing
    • Hypotheekrente aftrek mogelijk
    Meer weergeven
    Minder weergeven
  • Bankspaar of Spaarhypotheek

    Bij een Bankspaar of Spaar hypotheek bestaat je hypotheek eigenlijk uit twee delen. Simpel gezegd, je leent bijvoorbeeld €100.00 en je spaart diezelfde €100.000. De rente hierover is gekoppeld. Dus het rentepercentage dat je betaalt over je lening is even hoog als de rente die je ontvangt over je spaartegoed.

    Gedurende de looptijd van je hypotheek los je niets af. Maar aan het eind van de looptijd heb je wel precies voldoende vermogen opgebouwd om de spaarhypotheek af te kunnen lossen. Per 1 januari 2013 is de rente niet meer aftrekbaar bij een nieuwe bankspaar of spaarhypotheek.

    • Maandelijks vaste lasten
    • Geen aflossing gedurende de looptijd van de hypotheek, wel vermogensopbouw
    • Hypotheekrente aftrek bij nieuwe leningen sinds 1 januari 2013 niet meer mogelijk
    Meer weergeven
    Minder weergeven

Een goede hypotheek is maatwerk.

Maar hoe informeer je je, waar kies je voor en waar moet je op letten? We zijn een onafhankelijke financieel adviseur en we gaan samen met jou op zoek naar de hypotheek die bij je past. Een hypotheek die ook nog past, als er dingen veranderen; de samenstelling van je gezin, je inkomen of het huis waar je wil wonen.

Onze werkwijze in 4 stappen

Partner in regionale nieuwbouw

Fundament is de partner bij veel regionale nieuwbouwprojecten. Dat is prettig voor onze klanten die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Wij kunnen je namelijk niet alleen helpen bij het vinden van de juiste financiering, maar ook bij de loting van een nieuwbouwhuis. De loting bij nieuwbouwprojecten gebeurt meestal op basis van toewijzing en juist daarin kunnen wij een belangrijke rol spelen.