Bijzondere klanten: Jordex Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017


Door , 4 december 2018



Eén van onze klanten- Jordex Shipping & Forwarding - is Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017. Dat is een uitverkiezing om trots op te zijn, wij stellen deze bijzondere klant graag aan al onze relaties voor.



In gesprek met Bianca Klapwijk, HR-manager bij Jordex

Zo’n verkiezing is natuurlijk heel leuk, en we zijn er ook echt heel trots op. Maar toen we op 19 november het stokje overgedragen hebben aan de winnaar van 2018 waren wij natuurlijk nog net zo vitaal als daarvoor. Dat ‘vitale’ zit gewoon heel sterk in ons DNA. Het heeft te maken met goed werkgeverschap, zorgen voor je personeel en werken met plezier. Wij vragen van onze mensen om zo goed mogelijk te presteren, dat gaat natuurlijk alleen als je ook zo goed mogelijk in je vel zit en wij als werkgever zorgen voor een optimale werkomgeving.


Sporten, water drinken en gezond lunchen

Bij ons kan je staand en zittend werken gemakkelijk afwisselen met bureaus op verschillende hoogtes. Er zijn goede bureaustoelen, zitballen, hoge stoelen en zelfs fietsstoelen. De (gezonde) lunch wordt geserveerdin de eigen brasserie en onze vitaliteitscoach maakt een aantal keer per week salades en smoothies. Er is een sportschool in het bedrijf waar elke dag een andere groepsles wordt gegeven en we hebben een bedrijfsabonnement bij buurman fit20. Ook staat er geen frisdrank meer in de koelkast, alleen nog maar melk. Wel worden er elke dag grote kannen water met een smaakje (limoen, aardbei, munt, komkommer) neer gezet. Maar gezondheidsfreaks zijn we niet, hoor! We hebben hier ook wel eens een borrel (in de eigen bar) met een biertje en een bitterbal.

Goed zorgen voor je personeel – ook na hun pensioen

Vitaal willen zijn en goed zorgen voor je personeel gaat natuurlijk verder dan een goede lunch en een fijne sportschool. En daarin hebben we in Fundament de perfecte partner gevonden.We hebben met elkaar een uitgebreid traject ingezet. We zijn op zoek gegaan naar een manier om samen het pensioen te verbeteren. Hieruit kwam een voorstel waarin de werkgever meer zou gaan inleggen maar ook een eigen bijdrage toegepast zou worden. Dit alles om het pensioen fors te verbeteren. Om dat aan iedereen uit te leggen, heeft Bram met iedereen een persoonlijk gesprek gevoerd.

Het pensioen online aanpassen

Wij hebben veel 20-jarigen in ons personeelsbestand, zeker voor hen is een pensioen een ver-van-m’n-bed-show. Maar dankzij de adviesgesprekken met Bram weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is. De pensioenaanpassing heeft voor iedereen financiële gevolgen. De nieuwe online tool die Fundament hiervoor beschikbaar heeft, maakt die gevolgen eenvoudig inzichtelijk. We zijn de eerste klant van Fundament die werkt met deze splinternieuwe toepassing. Via de tool hebben al onze medewerkers een online pagina waarin je kan zien hoe en wat er aan je pensioen verandert. Ook het instemmen met het nieuwe pensioen ging via die deze tool. Heel natuurlijk gedrag voor onze jonkies, maar voor al ons personeel gewoon heel handig. Het traject was dan ook zo voor elkaar. Als management zijn we super trots dat we niet alleen goed zorgen voor ons personeel in het hier en nu, maar ook voor hun pensioen.



Hoe word je Het Vitaalste Bedrijf van Nederland? Je kan je als werkgever of als werknemer inschrijven via de website van Het Vitaalste Bedrijf. Vervolgens wordt het bedrijf op zaken als gezondheid, vitaliteit maar ook leiderschap en bedrijfscultuur beoordeeld. In de jury zitten o.a. Pieter van den Hoogenband, universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij Louise Gunning, hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder en directeur MKB-Nederland Leendert-Jan Visser